Huismeester Jeroen aan het woord

Naast de reguliere schoonmaak doet DJM Bedrijfsdiensten nog veel meer. Zo zetten wij bijvoorbeeld ook een huismeester in bij het Kulturhus in Raalte. Jeroen Koerkamp is van alle markten thuis en ook als huismeester neemt hij zijn taken heel serieus. Wij gingen er heen en vroegen hem het hemd vanaf het lijf. 

Wat zijn je taken als huismeester?

Je moet er voor zorgen als huismeester dat alle defecten in een pand worden gemaakt. Ook onderhoud is erg belangrijk binnen een pand. Tevens behandel ik klachten / opmerkingen etc. van mensen die in het pand aanwezig zijn. Verder is het belangrijk dat je als huismeester 24/7 bereikbaar bent. Mocht er wat aan de hand zijn dat je snel ter plaatse bent. Ik probeer het altijd zelf op te lossen, mocht dit niet lukken dan schakel ik andere partijen in.

Hoe ziet je dag eruit als je als huismeester aan het werk bent?

Als het eerste zet ik de containers aan de weg. Daarna ga ik de was wisselen. Dan maak ik vaak een ronde door het pand heen om te kijken of er nog defecten zijn. Ook kijk ik verder of alle regels worden nageleefd door de huurders, zodat er geen problemen ontstaan. Verder kijk ik ook altijd op mijn mail en beheer ik de telefoon voor storingsdienst.

Hoelang doe je dit al?
Ik doe dit nu een half jaar, hiervoor deed Frank Tielbeke dat maar hij is inmiddels met pensioen.

Wat maakt jou een goede huismeester?
Ik houd de lijntjes kort en ik onderhoud goede contacten met de huurders, maar ook met Salland Wonen (beheerder van het pand). Verder ben ik handig waardoor ik problemen meestal zelf kan oplossen. Indien ik er niet uit kom kan ik altijd andere partijen inschakelen.

Wat vind je het leukste aan het werk als huismeester?
De afwisseling naast mijn gewone werk bij DJM Bedrijfsdiensten maakt het leuk. Verder vind ik het leuk om reparaties uit te voeren. Tevens vind ik de vrijheid fijn, maar ook dat ik de verantwoordelijkheid kan nemen.

Wat vind je het minst leuk aan het werk als huismeester?
Ik zit maar 3 uurtjes per week bij het kultuurhus. Iedere keer is weer anders, waardoor het afwisselend is. Ik heb dus eigenlijk geen problemen met het werk als huismeester en ik vind eigenlijk alles wat ik doe leuk!

Wat maakt jou een goede huismeester?