Blog | Maak kennis met…

Twee zusjes, die samen bij DJM Bedrijfsdiensten werken en ook nog eens hetzelfde pand schoonmaken. Wij waren benieuwd naar het verhaal achter deze twee zusjes Tamara en Larissa Kats.

Tamara Kats, de oudste van de twee (22 jaar) is in juli 2018 begonnen bij DJM Bedrijfsdiensten. Naast haar eigen schoonheidssalon zocht ze er nog een baan bij en kwam via Indeed bij ons terecht. Haar oog viel op een leuke vacature bij een zorginstelling in Hoogeveen. ‘Ik vond de vacature goed te combineren met mijn eigen schoonheidssalon en de doelgroep waar ik moest schoonmaken sprak mij ook meteen aan’ aldus Tamara.

En hoe is Larissa bij DJM terechtgekomen vragen jullie je nu vast af? ‘Dat was op die ene morgen’ verteld Tamara lachend. ‘Hennie, onze objectleidster belde mij of ik werk kon overnemen van een collega die was gestopt. Prima dacht ik, maar dan wel met hulp van mijn zusje!’ Larissa (20 jaar) was op dat moment gestopt met haar studie en wilde graag wat geld verdienen. Hennie vond dit een goed idee, want zij kon nog wel wat extra handjes gebruiken. En zo is Larissa Kats in januari 2019 gestart met schoonmaken bij DJM. Samen werken ze maandag t/m vrijdag drie uur op een dag!

Op mijn vraag, ‘wat vinden jullie het leukste aan jullie werk?’ hoefde de beide zusjes niet lang over na te denken. ‘Diversiteit van de werkzaamheden en het vele contact met de cliënten’ zeiden Tamara en Larissa nog net niet in koor! ‘Je bent daar niet alleen de schoonmaker of een nummertje, maar je wordt echt gewaardeerd en je maakt met regelmaat een praatje met de cliënten en de begeleiding’.

Beide dames beginnen iedere dag om 07.30. Ze maken als eerst de twee dagbestedingen schoon en daarna de kantoren en het woongedeelte. Larissa vaak de badkamers en de toiletten en Tamara vaak de woonkamers. Naast mijn vraag wat zij het leukst vinden aan hun werk, was ik ook wel erg nieuwsgierig naar wat zij het minst leuk vonden van hun werk. ‘Je hebt meerdere gebouwen met veel diverse doelgroepen, met regelmaat komen we iets tegen wat niet bepaald hygiënisch is, het hoort erbij, maar dat vinden we toch wel het minst leuke aan ons werk’ aldus de zusjes.

En wat vinden jullie nou van elkaar op het werk? Hoe is de één en hoe is de ander?
Larissa over Tamara: ‘Tamara is diegene die meer dingen regelt met de objectleidster, denk hierbij aan meldingen over schoonmaakmiddelen die op zijn, maar ook materiaal wat niet meer naar behoren werkt, verder is ze serieus in haar werk en een klein beetje paniekerig’.  ‘Haha, paniekerig? Hoezo?’ Vraagt Tamara zich verbaasd af? ‘Nou, als je bijvoorbeeld je sleutels kwijt bent ofzo…’ ze schieten in de lach en snappen van elkaar wat ze bedoelen.

Tamara wat vind jij van je zusje Larissa op het werk? ‘Larissa is een nette werker en kan heel goed met de doelgroep overweg, je ziet gewoon dat ze het fantastisch vindt om met deze doelgroep te werken, verder is Larissa wat zachter dan ik!’

Met regelmaat komt Hennie de objectleidster langs om te kijken hoe alles gaat. Beide zusjes zijn enthousiast over Hennie ‘ze strijd voor haar medewerkers en je kan alles tegen haar zeggen. Een fijne leidinggevende om mee samen te werken’.

Naast het werk bij een zorginstelling volgen ze momenteel ook de DJM+ opleiding op het kantoor in Raalte. Dit is een 7-daagse opleiding waar ze alles leren over het vak schoonmaak en ze leren hier meer over het stukje gastvrijheid en meedenken vanuit de klant. Tamara en Larissa vinden beide dat je handige foefjes leert waardoor het vak schoonmaker je makkelijker afgaat! Verder vinden ze de cursus erg gezellig en je leert je collega’s weer beter kennen!

 

zusjes_1