Industriele reiniging

15-11-2012

Deze keer lichten we een minder bekende activiteit van onze afdeling specialistische reiniging uit, namelijk de industriële reiniging.

Deze activiteit voeren wij ondermeer uit bij een klant waar DJM al jarenlang een samenwerkingsverband mee heeft, namelijk Hevea te Raalte.

Hevea is gespecialiseerd in het maken van bedrijfslaarzen van polyurethaan. De onderneming is uitgegroeid tot Europese laarzenspecialist die haar producten wereldwijd verkoopt en in 20 landen een verkoopvertegenwoordiging heeft. Het bedrijf deed in de loop der jaren talloze overnames, waaronder de laarzentak van het Engelse Dunlop. Nu worden alle producten onder de naam Dunlop Protective Footwear in de markt gezet.

Het primaire proces van Hevea is het produceren van laarzen. Dit proces ondersteund DJM Bedrijfsdiensten door een aantal werkzaamheden  over te nemen, waaronder een stuk industriële reiniging van de mallen. Hevea heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in een aanpassing van de machines, carrousels genoemd, naar een snelwisselsysteem. In een carrousel staan tussen de 10 en 14 mallen. De mallen worden per maat/set verwisseld en gereinigd, waarbij het productieproces niet wordt verstoord.

Voor het reinigen van de mallen wordt met oplosmiddelen gewerkt. Dit brengt verschillende risico's met zich mee. Om de werknemers te beschermen tegen blootstelling van gevaarlijke stoffen worden de nodige Persoonllijke Beschermings Middelen toegepast, zoals; veiligheidslaarzen, overal, chemiebestendig schort, chemiebestendige handschoenen, en een verse luchtkap.

Dit is een volgelaatsscherm voorzien van een filter en een motortje welke de drager van verse lucht voorziet.

Het reinigen van de mallen is secuur en verantwoordelijkheid werk. Indien de mallen niet nauwkeurig worden schoongemaakt, worden de laarzen afgekeurd en dit kost tijd en geld.
 

DJM Bedrijfsdiensten