Even voorstellen !!

12-12-2012

Beste collega’s

Sinds dit voorjaar ben ik toegetreden tot het team van WIKO Schoonmaakdiensten.
Sommige van jullie hebben mij inmiddels gesproken maar de meeste van jullie nog niet. De allereerste nieuwsbrief van DJM Bedrijfsdiensten lijkt me dan ook een uitstekend middel om mijzelf nader te introduceren bij een ieder.

Mijn naam is Stanley ter Wal, 36 jaar inmiddels en woonachtig in Meppel, de poort van Drenthe.
Sinds 1997 ben ik werkzaam in de schoonmaakwereld nadat ik in 1996, tijdens  een stage bij destijds Abilis-Cemsto, gegrepen werd door het schoonmaakvirus. Na zes jaar gewerkt te hebben bij Abilis-Cemsto (later ISS) en een tijdelijke uitstap in de uitzendwereld ben ik terecht gekomen bij DJM Bedrijfsdiensten. Wat mij gelijk opviel was dat een bedrijf als ISS op veel vlakken verder was dan DJM Bedrijfsdiensten. Echter waren dit enkel zaken op gebied van automatisering, digitalisering en verregaande bureaucratie. Bij DJM ging het weer om het voornaamste kapitaal van een schoonmaakbedrijf: de medewerk(st)ers en stond de klant weer op een voetstuk. Een verademing.
Werd er van mij bij ISS verwacht toch vooral scherpe calculaties te maken om maar zoveel mogelijk klanten binnen te halen, bij DJM werd verwacht dat er gestuurd werd op kwaliteit. Een visie welke nu, inmiddels 8 jaar later, nog steeds overeind staat.  


“Kwaliteit wint altijd” is mij met de paplepel ingegoten als telg van een familie van detailhandelaren. Mijn opa had in Meppel diverse (stoffen)winkels en stond wekelijks op vele markten in de omgeving van Meppel. De naam van de winkels? De Kleine Winst. Winst was geen doel op zich maar mijn opa en later zijn zoons en dochters werkten vooral met kwalitatief hoogwaardige materialen en streefden grote klanttevredenheid na met als gevolg een grote schare loyale klanten.

Deze lessen probeer ik te vertalen naar mijn eigen werk voor DJM Bedrijfsdiensten. En hierbij probeer ik het zo simpel mogelijk te houden. Afspraak is afspraak en doen wat je belooft richting klant maar ook, misschien wel vooral, richting onze medewer(st)ers. Mensen die elke dag, in weer en wind, vaak tijdens de uurtjes dat de meeste mensen aan de eettafel zitten weer de rommel van een ander opruimen moeten wij koesteren. Hoe doen wij dit? Zorgen dat we realistische afspraken maken met de klanten. Materialen en middelen moeten in orde zijn en het mag jullie aan niets ontbreken. Daarnaast dienen wij te zorgen voor juiste loonstroken en een tijdige betaling van de lonen. Ook hebben jullie recht op een stuk begeleiding van  en controle op jullie werkzaamheden. Je leest het goed: Jullie hebben recht op controle. Iedereen wil toch weten hoe hij/zij het doet en een pluim op zijn tijd is wel het minste wat jullie verdienen voor de topprestatie die jullie elke dag weer moeten leveren. Elke dag weer gemotiveerd op je werk verschijnen en vol goede moed de “rotzooi van een ander”maar weer opruimen verdient een groot compliment.

Mijn werkzaamheden voor DJM Bedrijfsdiensten  Cuijk, zoals WIKO vanaf januari gaat heten, bestaan uit het aansturen van de vestiging waarbij we het beleid van DJM Bedrijfsdiensten verder gaan optimaliseren in het zuiden. Dit is natuurlijk een aantal jaren geleden, bij de overname, al begonnen maar we gaan het nu perfectioneren. Naast operationele zaken als de aansturing van de objectleiding zal mijn werk ook bestaan uit relatiebeheer bij grote klanten en contractbeheer van de klanten. Denk hierbij ook aan het maken van calculaties voor bestaande en hopelijk vooral veel nieuwe klanten! Want het mag duidelijk zijn dat ik er veel zin in heb om van DJM Cuijk een succesverhaal te maken. Maar dit kan ik niet alleen en ik wil dit samen met jullie doen. Gun mij daarom de vrijheid om een quote van Michael Jordan,  één van de meest inspirerende sportmensen die ik ken te gebruiken: “There is no I in team, but there is in win”.
Oftewel: We zullen het samen moeten doen en dan zal niets ons in de weg staan om van DJM Cuijk het beste schoonmaak bedrijf van de regio te maken!

Ik zie er naar uit om een ieder persoonlijk te ontmoeten.

Stanley ter Wal
Operationeel manager

 

DJM Bedrijfsdiensten