De passie van Kristel

15-05-2014

'De passie van……' leer onze medewerkers beter kennen met deze keer: 

Naam : Kristel Bootsveld 
Leeftijd : 38 jaar
Woonplaats : Wesepe


Zeg collega, vertel eens……

Hoe lang ben je al in dienst bij DJM?
Sinds 2009

Wat vind je het leukste aan je werk in de schoonmaak?
Ik werk bij een locatie van KOOS kinderopvang en het is prachtig om dagelijks contact te hebben met die kleintjes. Dan zie je waar je het voor doet. Het is voor mij een grote motivatie als er weer een klein kindje mij enthousiast begroet. Ook bij het andere bedrijf waar ik heb schoongemaakt, genoot ik vooral erg van het contact met de klanten. 

Wat is jouw passie?
Zingen en liedjes schrijven! Zo'n 20 jaar geleden alweer ben ik begonnen met het schijven van liedjes. Ik geloof dat mijn eerste liedje “Lost” heette maar zeker weten doe ik het niet meer. Ik heb in diverse coverbands gezeten sinds die tijd maar hier kwam een einde aan toen ik zwanger werd. Toen kwam mijn gezin op de eerste plaats. Mijn voorbeeld was Sandra Abbink, de zangeres van Trip to trip en Fasten your seatbelts. Veel jonge mensen zullen haar misschien niet kennen, maar ze heeft nog meegedaan aan de voorrondes van het Eurovisie Songfestival en voor mij is zij een groot voorbeeld. 

Mijn inspiratie haal ik vooral uit persoonlijke ervaringen, maar ook uit zaken die ik op televisie zie. Soms komt dit ook erg dichtbij, zo is mijn meest persoonlijke lied een lied met de titel: ‘childsoldier”. Dit nummer schreef ik nadat ik een documentaire had gezien over kindsoldaten. Dit greep me erg aan. Ik vind dit dan ook een moeilijk nummer om zelf te zingen. Ook heb ik een nummer geschreven over adoptie. Zelf ben ik geadopteerd, mijn roots liggen in Indonesië en nadat ik een bezoek heb gebracht aan mijn geboorteland heb ik hier een nummer over geschreven. 

Met mijn nieuwe band “the Attic” spelen we naast covers, vooral ook eigen werk en in juni komt ons eerste album uit! De kern van de band wordt gevormd door gitarist Mark Schimmel en toetsenist Daniel van de Graaf en veder maken we veel gebruik van gastartiesten.

We hebben inmiddels 3 optredens gehad in de nieuwe bezetting en zijn al te gast geweest bij radio Deventer. Optreden blijf ik enorm spannend vinden. Eigenlijk vind ik het proces van een liedje schrijven het allerleukst. Ik denk niet dat ik over 10 jaar wereldberoemd ben, de muziekwereld is ingeklapt en het is dus vooral een erg leuke hobby. 

De volgende keer een nieuwe 'Passie' van één van onze gedreven mensen.

DJM Bedrijfsdiensten